Over ons

Wie zijn we?

Vivat International Belgique / België is een tak van het Vivat International netwerk, gevestigd en actief in België.

Het telt negen leden: een pastoor uit het bisdom Doornik en acht religieuzen die behoren tot de volgende drie congregaties:

  • OMI: Missionarissen Oblaten van Maria Onbevlekt Ontvangen (1 lid)
  • CICM: Congregatie van het Onbevlekt Hart van Maria of Scheutisten (2 leden)
  • CSSp: Congregatie van de H. Geest (5 leden)

Vrijwilligers helpen ons.

  • de heer Jean-Luc Toupin, schepper van deze website
  • de heer Gust Brants, vertaler
  • de heer Benoît Coppieters, webmaster

Vrijwilligers stellen zich voor om ons te steunen.

Structuur

Overeenkomstig de vennootschapswetgeving die in 2019 van kracht werd, wordt Vivat International Belgique / België geleid door een algemene vergadering die een raad van bestuur aanduidt. Deze delegeert het beheer van de organisatie aan een uitvoerend orgaan.

De voorzitter van de vereniging is pater Hervé Andongui CSSp, de vicevoorzitter pater François Dupont OMI en coördinator is broeder Christian Roberti CSSp.  Deze drie vormen samen de raad van bestuur.

Het uitvoerend orgaan bestaat uit de volgende vijf leden: Pastoor Alain Boubag, de paters Jan Reynebeau, François Dupont en Hervé Andongui, broeder Christian Roberti.

Mijlpalen

Vivat International Belgique / België werd in 2013 opgericht door pater Jean Jacques Kasanda Tshimanga CSSp die plotseling stierf op 6 januari 2020 op zestigjarige leeftijd.

Het organiseerde een trainingsworkshop in juli 2016 en werd een nationale groep van het Vivat International-netwerk. In 2019 behaalde het de status van Nationale Afdeling van Vivat International.

Zij heeft sinds 16 april 2021 het statuut van een VZW (organisatie zonder winstoogmerk) onder het ondernemingsnummer 0766 793 413.